Коледен подарък за предстоящия юбилей на читалище „Просвещение-1870“ подготвят брезничани и местният бизнес

Знаете ли колко отдавна е създадено брезнишкото читалище? Десет години преди София да бъде обявена за столица и 59 години преди Перник да бъде обявен за град.

Тази любопитна информация съпровожда коледната благотворителна кампания, организирана от мината в Брезник и местната общинска администрация. Традиционната инициатива този път е насочена към 150-годишнината на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, съобщиха от минното дружество “Трейс Рисорсиз”, което е част от групата на “Асарел-Инвестмънт”.

За предстоящия през 2020-та година юбилей ще се състоят поредица от събития. Подготовката им изисква средства и именно поради тази причина минната компания ще подкрепи културната институция. Началото се слага с коледната кампания. “През 2020 година читалището в Брезник ще чества век и половина от създаването си. Нека заедно направим първия подарък за юбилея.”, призоваха от дружеството.

Всеки може да има принос към коледния подарък за предстоящия юбилей на читалището като участва в кампанията с дарение от 1 лев. Към всеки лев на дарителите от Брезник фирмата ще добави още 3 лева. “За всяко дарение ще получите подарък – календар за 2020 г. Коледата е благодарност, щедрост и съпричастност!”, добавиха още от “Трейс Рисорсиз”.

Календарът за 2020 година представлява една мини енциклопедия с историята на читалището. Изданието по традиция е с мотото “Брезник – град с минало и бъдеще”. В последните 4 години с коледните благотворителни акции са събирани пари за музея в Брезник, за училището в Ноевци, за паметника на светите братя Кирил и Методий в село Слаковци и за паметника на Васил Левски в центъра на Брезник.

Желаещите да се включат в коледния подарък за читалището, може да го направят до 8 януари 2020 година. Дарения се приемат в няколко пункта, сред които са Информационният център на “Трейс Рисорсиз”, читалище „Просвещение-1870“ и партньорски търговски обекти в град Брезник.

Снимки: “Трейс Рисорсиз” – календар

Виж също...

Loading...