През 2019 година Община Брезник е организирала няколко безплатни прегледа за социално слабите групи и ромското население в региона

През 2019 година Община Брезник е организирала 3 безплатни профилактични акции за прегледи, които са насочени главно към ромското население и социално слабите групи. Това поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска по време на заседание на Областния съвет за сътрудничество на етническите и интеграционни въпроси, предаде телевизия “Кракра“.

Организираните през тази година безплатни прегледи са за рак на гърдата, туберкулоза и остеопороза. Община Брезник разполага с 35 общински жилища, от които 95 % са отдадени под наем на ромски семейства. “Стремим се да подобряваме техническата инфраструктура, имайки предвид улична мрежа, канализация, благоустрояване.”, поясни заместник-кметът Мария Добревска.

В хода на заседанието бяха поставени въпроси относно състоянието на ромските жилища и способите за разрешаване на проблеми при необходимост от тяхното освобождаване от наематели. От проведения съвет стана ясно, че ромите активно се включват в различни видове инициативи и заинтересованите институции са насреща за обсъждане на актуални въпроси и стратегически документи за разрешаването на проблеми, възникнали при социално-уязвимите групи, поясниха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Виж също...

Loading...