Читалището на село Долна Секирна ще закупи нови книги за местната библиотека чрез проект, за който се отпускат близо 1 200 лева

Народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село ще получи малко над 1 000 лева за реализиране на проект. Финансирането на проекта е с отпуснати от Министерство на културата средства, съобщиха за Zapadno.com от ръководството на читалището.

Наскоро от министерството оповестиха проектните предложения, които са одобрени за финансиране по член 16 от Правилата за условията и реда за финансово подпомагане на проекти на обществените библиотеки при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ за 2019 година. Сред одобрените проекти е този и на читалището в село Долна Секирна. Утвърдената сума за проекта е 1 077 лева и 32 стотинки, които ще се отпуснат от министерството. Читалището ще дофинансира проекта с още 10 % и така крайната сума е 1 197 лева и 2 стотинки. Това е било сред изискванията за кандидатстване, поясниха от читалището. Със средствата ще бъдат закупени около 130 нови книги за фонда на читалищната библиотека.

В момента фондът на библиотеката към читалището в Долна Секирна съхранява 4 923 броя книги.

Виж също...

Loading...