Никулден в Трънско е по-весел с най-усмихнатите именници – ветеринарният доктор Н. Николов и кметският наместник Н. Динев

Най-веселите именници в община Трън празнуват на Никулден. Това са ветеринарният доктор Николай Николов и кметският наместник Никола Динев. Още от сутринта двамата раздават усмивки на всеки, който ги срещне, предаде репортер на Zapadno.com.

В мразовитото утро трънчанинът доктор Николай Николов беше забелязан в град Трън с магаренцето Пъцко. Животинката му била избягала рано сутринта от неговата ферма, която се намира над града. “Тръгнах да го търся и го открих при училището в Трън. Беше отишъл да си завърши средното образование!”, сподели през смях ветеринарният доктор и добави, че след като прибере магаренцето ще отиде в храм “Свети Николай”, за да запали свещ. Колоритният трънчанин е известен със своята ферма, в която отглежда около 10 магарета, от които всяко си носи своето име. Той е и родственик на великата народна и оперна певица от Трън Гюрга Пинджурова.

Друг именник също раздава усмивки от сутринта. Това е кметският наместник на трънските села Велиново и Милкьовци Никола Динев. Бодрото му настроение се усети и в сградата на Община Трън, където той почерпи ръководството и общинските служители с бонбони. Кметският наместник, който е известен и със своите стихове и песни, е решил да остави една кутия с бонбони и в местния храм “Свети Николай”. Специално за днешния празник той пожела да разсмее читателите на Zapadno.com със забавен стих. “Сняг се сипе пухкав, бял – Динев пак е огладнял. По цяла сутрин не е ял, пак по кръчмите е пял!”, разказа Никола Динев. За празника той си пожелава преди всичко здраве, успехи, късмет, а за обществото – любов между хората.

В храм “Свети Николай” пък от сутринта извършва богослужение друг именник – протойерей Николай. По традиция на Никулден той дава и курбан за празника.

На Никулден празник имат хората с имена, които са производни или близки до името Николай – Никол, Никола, Нейчо, Николина, Николета, Кольо, Нина, Ница, Ния и други. Честит имен ден на тях и весел семеен празник на всички наши читатели!

Виж също...

Loading...