Деца от град Трън разгръщат танцовия си потенциал в клуб по хип-хоп към фондация ПИНК

Около 20 деца от град Трън се упражняват по хип-хоп танци в клуб към фоданция ПИНК. Клубът по хип-хоп провежда занимания за втора поредна година, съобщиха за Zapadno.com от фондацията.

Сред целите на клуба по хип-хоп танци е да подобри дисциплината, работата в екип и да осигури терапия чрез която децата могат да изразят най-съкровените си чувства. “За да има способност да танцува, човек трябва не само да знае как да движи тялото си, но и да умее да танцува с душа и сърце. Чрез танца можете да се забавлявате, да разказвате история, която изразява чувства, много емоции като любов, щастие, гняв, тъга и радост. Клубът по хип-хоп танци, организиран от фондация ПИНК в Трън, има такава цел.”, поясниха от фондацията.

Клубът провежда заниманията си веднъж седмично във фитнес залата към многофункционалния спортен комплекс на града. От Община Трън безплатно предоставят пространството за провеждане на заниманията. Децата, които посещават клуба са на възраст между 8 и 15 години. Общият брой на хип-хоп танцьорите е около 20.

Снимка: Фондация ПИНК

Виж също...

Loading...