Артисти от читалищния театър на Брезник работят по нова постановка, която е писана от български автор и етнограф

Наскоро артисти от град Брезник стартираха репетиции по постановка, която ще бъде представена пред публиката през 2020 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Артисти към самодейния читалищен театър на народно читалище “Просвещение-1870” работят по постановката “Женско царство” от столичния писател и етноград Стефан Костов. Постановката ще бъде част от програма, посветена за отбелязването на 150 години от основаването на читалището в Брезник, които се навършват през 2020 година. “Тъй като предстои 150-годишнина от създаването на читалището, решихме да е български автор, класик, възрожденец.”, поясни секретарят на читалището Пейчо Панов.

Комедийната постановка “Женско царство” е написана през 1931 година и е сред най-играните на родната театрална сцена. Режисьор на постановката ще е актьорът Иван Танев, който вече е работил с артистите от Брезник. Постановката “Женско царство” се очаква да бъде изиграна на сцената в брезнишкото читалище през пролетта на следващата година. Тогава се предвиждат и други събития, които са свързани с кръглата годишнина от читалищната институция.

В момента се провежда благотворителна инициатива в подкрепа на честването на читалищния юбилей. Прочетете подробности за кампанията в публикацията: Коледен подарък за предстоящия юбилей на читалище „Просвещение-1870“ подготвят брезничани и местният бизнес.

Виж също...

Loading...