Забележителности в Трънско успяха да съберат общо 450 гласа в онлайн гласуването за годишните награди за туризма

Общо 450 гласа събраха няколко забележителности в община Трън чрез онлайн гласуването за годишните награди в туризма, научи Zapadno.com.

Ждрелото на река Ерма край град Трън и музеите в трънските села Бусинци и Студен извор бяха номинирани в категорията “Изборът на българите” в четвъртите Годишни награди в туризма за 2019 година. В тази категорията бяха номинирани и други туристически обекти и забележителности в страната ни.

Въпреки обществената подкрепа във Фейсбук, обектите в Трънско са събрали общо 450 гласа. Много повече гласове в тази категория имат „Исторически парк“ във варненското село Неофит Рилски (15 446 гласа), Националният исторически музей в София (13 793 гласа) и още 8 обекта. За сравнение Ждрелото на река Ерма е събрало 248 гласа, Музеят на бусинската керамика в село Бусинци – 103 гласа и други 99 гласа за Музея на киселото мляко в село Студен извор.

Електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма за 2019 година приключи на 6 декември. Стартът на гласуването бе даден на 7 ноември и то определя носителите на наградите във всяка от 16-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки можеше да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като можеше да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Виж също...

Loading...