Община Трън получи дарение от Министерство на образованието и науката – ново бусче за трънското училище

Ново бусче получи общинската администрация в Трън като дарение от Министерство на образованието и науката, предаде репортер на Zapadno.com.

Бусчето ще се използва за нуждите на средно училище “Гео Милев” в град Трън. За учебните занятия с училищния транспорт се превозват ученици от трънските села Главановци, Милославци, Туроковци и Глоговица. Учениците от трънските села Филиповци и Неделково пътуват с бусчетата за обществен транспорт на фирма “Румасия-2005”.

Новото превозно средство е дарено по искане на Общината, което е направено по време на посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в град Трън. За дарението в общинската администрация първо научили от писмо, което било получено преди около месец. Причината за належащата подмяна на училищното превозно средство е, че сегашното такова е 10-годишно. “Амортизационният срок му е минал. Обяснихме, че автобусът се налага да минава доста по-голям пробег, така че намерихме разбиране от страна на министъра.”, поясни кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Вероятно стартият училищен автобус ще бъде прехвърлен на друга общинска администрация.

Виж също...

Loading...