Пожарникари гасиха горящ контейнер в Трън и запалени отпадъци в местността “Боснянчица”

Оперативната обстановка на територията на общините Брезник и Трън по направление “Пожарна безопасност и защита на населението” е спокойна, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес огнеборци от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън са се отзовали на сигнал за горящ контейнер на улица “Мир” в града. На 1 декември пожарникарите са заловили агресивно куче на улица “9-ти септември”, в района на Дома за възрастни хора. Ден след това – на 2 декември, огнеборците на Трън са гасили запалени отпадъци в местността “Боснянчица”. Това съобщиха за читателите на Zapadno.com от пожарната.

По-спокойна е оперативната обстановка в Брезнишко. На 21 ноември служители на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник са гасили горящ контейнер на улица “Георги Ив. Бунджулов”.

В разгара на отоплителния сезон е важно всеки гражданин да бъде бдителен при използването на печки на твърдо гориво или електрически уреди за отопление. За предотвратяване на риска от възникване на пожари, запазване живота и здравето на хората и имущество, от пожарната препоръчват:

  • Не претоварвайте електрическата инсталация и използвайте само стандартни електрически предпазители !
  • Не оставяйте без надзор отоплителни и нагревателни уреди, освен ако не са с автоматичен режим на работа !
  • Проверете комините за пукнатини и паднала мазилка, своевременно ги възстановете и почистете от сажди !
  • Не разпалвайте печки на твърдо гориво с бензин, нафта и други запалими течности !
  • Монтирайте си датчик за ранно известяване на пожар !
  • Осигурете си пожарогасител за първоначално гасене на пожар !
  • Посещавайте периодично през отоплителния сезон възрастните роднини, близки или съседи, които са трудноподвижни и самотноживеещи, като „хвърляте по един поглед“ и на отоплителните уреди, с които хората се топлят и им обърнете внимание на елементарните правила за пожарна безопасност !

При пожар незабавно се обадете на телефон 112.

Ако пожарът е в електрически уред, изключете електрическото захранване от таблото и гасете с подръчни средства. Когато гасенето е невъзможно и има риск за живота Ви, евакуирайте се по безопасен начин.

Виж също...

Loading...