Половината тираж от календара в подкрепа на брезнишкото читалище вече е изчерпан

Само седмица и половина след старта на кампанията, половината благотворителни календари в Брезник вече са раздадени. Изданието, което подкрепя 150-годишния юбилей на народно читалище „Просвещение-1870“, е било в тираж 700 броя, но до края на вчерашния ден са изчерпани 356 от тях. Това съобщи за Zapadno.com един от организаторите на кампанията – фирмата „Асарел-Инвестмънт“.

По традиция всяка година заедно с Община Брезник и местното читалище, те провеждат дарителска кампания, в която призовават жители и гости на града да подкрепят определена кауза. Този път даренията са в полза на народно читалище „Просвещение-1870“. Като подарък за дарението, всеки дарител получава многолистов календар за 2020 година, представящ историята на читалището. От своя страна инвеститорът в Брезник ще дари по 3 лева за всеки лев постъпило индивидуално дарение.

Раздадените над 350 календара са знак, че за една седмица са осигурени за читалището повече от 1 400 лева. Продължителността на кампанията е планирана до началото на януари, но е много вероятно да приключи още преди Нова година.

Дарения се приемат в читалището, в Информационния център на фирмата и в други търговски обекти в Брезник. По традиция се предлагат също по време на включването на коледните светлини на площада в центъра на града. Събитието ще бъде този четвъртък – 12 декември, с начало 17:30 часа.

Снимка: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...