Ремонтът на площада в Брезник временно ще се преустановява при неблагоприятни метеорологични условия

Ремонтът на централния градски площад в град Брезник продължава и ще се спира временно при неблагоприятни метеорологични условия. Миналата седмица строително-монтажните дейности бяха преустановени за няколко дни, но след подобряване на времето отново възобновени. Това поясни пред репортер на Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Проектът за реконструкция на площадното пространство предвижда изграждането на фонтан. В момента строителната фирма копае дупка до сградата на народно читалище “Просвещение-1870”. Там се предвижда да бъде изградено сервизно помещение с цистерна, която ще захранва фонтана с вода. Тротоарите пред бившата автогара и около района на читалището са подновени. Редят се нови плочки и бордюри пред магазина и сградата на Общински съвет-Брезник.

Строително-ремонтните дейности на плошада се извършват единствено със средства от общинския бюджет. Общата стойност на възложената обществена поръчка за ремонта е 599 602 лева без включен ДДС, съответно 719 522 лева и 40 стотинки с включен ДДС. Реконструкцията се извършва от столичното обединение „БСГ –Бояна” ДЗЗД, в което влизат фирмите “Булстрой Груп” ЕООД и “Архитектурно студио Бояна” ЕООД.

Виж също...

Loading...