Община Брезник с намерение да отпусне 1 000 лева за ремонт на гинекологичното отделение в окръжната болница в Перник

Общински съвет-Брезник ще проведе редовно заседание в края на следващата работна седмица. Проектът за дневен ред е съставен от 13 точки, съобщиха от Общинския съвет.

Сред докладните, които общинските съветници ще разглеждат, е включване на Община Брезник в кампания за набиране на средства. Предложението за включване на Общината в кампанията е във връзка с постъпило от фондация “Богданова и Данаилова” заявление. То е постъпило в общинската администрация в края на месец ноември тази година. От фондацията са отправили молба към Община Брезник да се включи в кампанията за набиране на средства за ремонт на гинекологичното отделение на многопрофилна болница за активно лечение “Рахила Ангелова” в град Перник.

Община Брезник има желанието да се присъедини към дарителската кампания, тъй като болницата и в частност гинекологичното отделение обслужват ежедневно жителите на общината, става ясно от докладната. Предложението на кмета на Община Брезник е да бъде отпусната сумата от 1 000 лева за ремонт на гинекологичното отделение. Средствата да бъдат взети от резерва за непредвидени и неотложни разходи, след което да се преведат по дарителската сметка на фондацията, предлага още кметът в докладната си към Общинския съвет.

Сред другите по-важни теми, които ще бъдат разглеждани на заседанието е докладна, свързана с Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги. Заседанието ще се проведе на 20 декември (петък) от 10:00 часа в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”.

Виж също...

Loading...