Птицевъдът Станко Пергелов ще бъде назначен за кметски наместник на село Бегуновци

49-годишният Станко Пергелов ще бъде назначен за кметски наместник на брезнишкото село Бегуновци. Това е решил кметът на Община Брезник Васил Узунов след направения в неделя подбор за кметски наместник на населеното място, предаде репортер на Zapadno.com.

През вчерашния ден 82-ма жители на село Бегуновци направиха своя избор за кметски наместник. Кандидатите бяха четирима, а най-много гласове събра Станко Пергелов. Доверието си за него заложиха 43-ма човека от гласувалите вчера местни жители. Въпреки това последната дума има кметът на Община Брезник, тъй като по закон той решава кой да назначи за кметски наместник. Прочетете още подробности в публикацията: Подборът за кметски наместник на село Бегуновци премина при спокойна обстановка и с над 50 % активност от имащите право на глас.

По-рано днес, кметът Васил Узунов е решил да се съобрази с избора на гласувалите в подбора бегуновчани. Предстои от кандидата за кметски наместник Станко Пергелов да се изискват необходими документи за предстоящото му назначаване, което ще стане факт от месец януари 2020 година. Тогава ще бъдат назначени и останалите кметски наместници в Брезнишко за новия управленски мандат. Това поясни за читателите на Zapadno.com секретарят на Община Брезник Иван Борисов.

Станко Пергелов, който събра най-много гласове на подбора за кметски наместник, живее в село Бегуновци от 8 години. Той е родом от Костенец и е на 49 години, но през месец март 2020 година ще чества 50-годишен юбилей. Връзката му със село Бегуновци е неговата майка. В момента отглежда птици, които не са за комерсиални цели, а за собствено удоволствие. С птицевъдството се занимава от около 6 години.

Станко Пергелов има много идеи за селото, които смята да реализира, но все още не желае да ги обяви публично. На въпроса на Zapadno.com как реши да се кандидатира за кметски наместник той отговори, че хората са го накарали да се включи в подбора. Не е водил агитация, тъй като местните го познават, отбеляза още той.

Виж също...

Loading...