На един клик разстояние: Община Брезник вече предлага над 130 услуги, които могат да се извършат по електронен път

Общо 135 административни услуги към Община Брезник могат да се извършат по електронен път. С това улеснение ще се спести време за граждани и жители, които искат да извършат някоя от тези услуги, предаде репортер на Zapadno.com.

Опцията за извършване на услуги по електронен път е от тази седмица. Община Брезник е сред първите общински администрации в страната, които са включени в Единния портал за достъп до електронни административни услуги. Внедрените услуги не са всичките, които общинската администрация предлага. Причината е, че има такива услуги, за които е необходимо да бъдат заявени лично, в администрацията. Това поясни за читателите на Zapadno.com секретарят на Община Брезник Иван Борисов.

Единният модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги“ представя модел на основния работен процес при заявяване и предоставяне на електронни административни услуги. Целта е с минимални усилия и чрез наличните технологични средства да се предостави възможност за централизирано заявяване и предоставяне на електронни административни услуги; да се автоматизира процесът по заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги; да се разширят функционалностите на съществуващите хоризонтални системи на електронното управление, както и да се създадат нови такива, чрез които да се гарантира високо ниво на автоматизация на процеса по заявяване и предоставяне на електронни административни услуги. от ниво 4 и да се гарантира сигурността и достъпността на услугите, чрез които се заявяват електронни административни услуги.

Услугите, които Община Брезник и други администрации в страната предлагат в системата, може да видите като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...