Общинският съвет на Брезник ще решава за съфинансиране на проекта за ремонт на парното в брезнишката гимназия

Общински съвет-Брезник ще разглежда докладна във връзка с кандидатстване с проект за финансиране по проект “Красива България”. Докладната е от кмета на Община Брезник и ще бъде разглеждана на редовно заседание, което ще се проведе в петък, съобщават от Общинския съвет.

Проектното предложение, с което Община Брезник има намерение да кандидатства по “Красива България”, е за ремонт на парното в сградата на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. В края на месец ноември първо читателите на Zapadno.com научиха за това намерение на общинската администрация. Прочетете още по темата в публикацията: Община Брезник ще кандидатства за проект, който е за ремонт на парното в брезнишката гимназия и преминаване на отопление с метан.

В докладната си до Общинския съвет, кметът Васил Узунов посочва, че е необходимо да се осигури съфинансираща вноска най-малко 50 %. “Необходимо е да осигурим финансови средства за строително-монтажни работи, като предвидим необходимите съфинансиращи средства в размер на 61 000 лв. с ДДС. Те трябва да се заложат в параграф 5 200 – Придобиване на дълготрайни материални активи, във функция “Образование”, дейност 322 Неспециализирани училища, без професионални гимназии.”, пояснява в докладната си кметът на Община Брезник.

На заседанието общинските съветници на Брезник трябва да решат дали да дадат съгласието си Общината да кандидатства с проектното предложение по проект “Красива България”, както и да се осигурят финансови средства в размер на 61 000 лева с ДДС за съфинансиране.

Заседанието ще се проведе на 20 декември (петък) от 10 часа в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. В дневния ред са включени и други точки, които предстоят да бъдат разгледани от съветниците.

Виж също...

Loading...