Танцов състав “Граовчета” към брезнишкото училище се качи на сцените на няколко фестивала, от които спечели различни награди – СНИМКИ

Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” взе участия в няколко фестивала през последните 2 месеца. Добрата новина съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Само преди няколко дни – на 14 декември в град София се е провел XVII-ия Festival Dance Together в “Независим театър”. Фестивалът се организира от танцова организация “Да танцуваме заедно”. Сред участниците са били танцьорите на детски танцов състав “Граовчета”. “Децата от концертната група на състава спечелиха диплом за особен принос в изграждането и формирането на културната ни идентичност, чрез танцовото изкуство. Също така специална награда за участие в 9-ти Международен танцов фестивал “Пловдив Древен и Вечен” през месец април с танца шопска ръченица. Организацията беше на ниво и много добре подготвена.”, поясни ръководителят на състава Яна Кираджиева. Освен тези награди, децата от Брезник са получили ваучер за летен лагер в Кранево, както и медали и грамоти за всеки. Ръководителят на “Граовчета” пък е получила бутилка шампанско с ръчно рисувани народни мотиви.

През месец октомври детският танцов състав “Граовчета” е взел участие в музикалния и танцов фестивал “Пиленце пее”. Участието на децата е било отличено с грамота и диплом за поощрителна награда. В началото на месец декември децата за втора поредна година са взели участие в конкурс-концерта “Българският фолклор”, от който са били удостоени със специалната награда на FUNTOPIA и ваучери за FUNTOPIA, както и ваучери за сладкарници “Неделя”. “В томболата, която бяха организирали организаторите Даниел Емилов от 5 “а” клас си спечели още един ваучер за FUNTOPIA. Като ръководител мога да кажа едно огромно благодаря на първо място на децата, които заслужено с труд и неуморни репетиции заслужиха всички тези награди. Благодаря на спонсора, който подаде ръка и осъществи пътуванията на децата за тези участия.”, сподели още ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Разгледайте още няколко снимки от участията на “Граовчета” през последните няколко месеца:

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...