Ловците в Трънско повалиха 148 диви свине, а колегите им по пушка в Брезнишко отстреляха 32 ловни трофея

Над 140 диви свине са отстреляни на територията на “Държавно горско стопанство-Трън” от началото на ловния сезон. На територията на “Държавно горско стопанство-Брезник” пък са били повалени 32 диви свине до момента, предаде репортер на Zapadno.com.

Ловците в Трънско са отстреляли 148 диви свине за последните няколко месеца. От тях 144 диви свине са отстреляни при групов лов, а останалите 4 – при индивидуално ловуване. 98 от отстреляните свине са мъжки, а 50 са женски. Това представлява 44 % изпълнение спрямо плана, който е 340 диви свине за отстрел през ловния сезон. Данните за това поясни за Zapadno.com директорът на “Държавно горско стопанство-Трън” инженер Георги Георгиев.

На територията на съседната община Брезник са били отстреляни 32 диви свине до момента. Броят на отстреляните свине е нормален за Брезнишко. “От отстреляните прасета до момента няма положителни проби за АЧС. За момента е спокойна обстановката. “Държавно горско стопанство-Брезник” не се хвали на територията си с много убити прасета, но е добра слуката за момента.”, поясни директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев.

Разликата в броя на отстреляните диви свине в двете съседни общини идва от големината на териториите и релефа. В Брезнишко преобладава равнинен район с по-малко горски територии и дружинки. В Трънско пък преобладава планинският релеф и повечето горски територии, както и ловни дружинки.

Виж също...

Loading...