След 50 години страничните завеси на големия салон в брезнишкото читалище са подменени с нови, закупени със средства от дарител

Големият салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник се обнови с нови странични завеси, предаде репортер на Zapadno.com.

Завесите са закупени със средства, които са предоставени на Община Брезник от дарител. Условието на дарителя е било парите да бъдат за подпомагане на местното читалище. Така с дарението са закупени новите завеси за салона. Това поясни за Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Старите странични завеси не са били подменяни отпреди 50 години, когато е открита сградата на читалището. Състоянието вече не позволявало да се манипулира светлината по време на представления, концерти или други събития в залата. “Всички сме щастливи, че най-после ги махнахме, защото с онези не можеше да се манипулира изобщо. В момента, в който ги докоснеш се разпадаха.”, поясни секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Пейчо Панов. Новите завеси са изработени от специален огнеупорен материал.

Снимка: НЧ “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...