Община Трън търси варианти за задвижване на процедури за ремонт на пътищата до отдалечени трънски села

Задвижване на процедури за ремонт на проблемните пътища до отдалечените трънски села е сред темите, които са на дневен ред в Община Трън. Това стана ясно от изказване на кмета на Общината Цветислава Цветкова по време на провелото се по-рано днес заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Темата за състоянието на пътищата до селата в пограничната община беше повдигната от общинския съветник Ташко Минков. Той отправи молба към общинската администрация да се работи за разрешаването на този проблем. Общинският съветник отбеляза, че като доброволец в кампанията “Трънска Коледа” е имал възможност да посети част от трънските села по това време на годината. Той се учудил, че дори през зимните месеци в отдалечени села и махали има хора, които живеят. “Молбата ми е – моля ви, опитайте се ако трябва лично при господин Борисов, по някакъв начин да се издейства, да се оправи тази инфраструктура. Защото това е най-важното нещо, което поддържа живота в тези села. Моля ви, вземете по присърце проблемите с инфраструктурата.”, апелира общинският съветник Ташко Минков.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори, че тя е взела проблема присърце откакто ръководи администрацията. “Събрахме подписки с кметските наместници, за да бъде малко по-издържано. Изпратихме ги в Агенция “Пътна инфраструктура”, аз ходих няколко пъти на срещи. С господин Сачански непрекъснато поддържахме някакви контакти и част от нещата се случиха. Може би сте видели, че на места е поизкърпено. Но това, което предстоеше и имах уверението на Областно пътно управление, че ще случи е продължаване на участъците. По-миналата седмица с новия представител господин Басмаджиев, който вече не е в Областно пътно управление, обиколихме целия район. Огледахме, набелязахме местата, на които се налага да се направи рехабилитация. Има и доста свлачища, има и два моста, които се налага да бъдат отремонтирани. Всичкото това е записано. От моя страна е изпратено и писмо с всичките тези проблеми.”, поясни кметът Цветислава Цветкова.

С вече бившия директор на Областно пътно управление-Перник Петър Басмаджиев е имало договорка след празниците да се проведе среща с експерт от Агенция “Пътна инфраструктура”, на която да се набележат предстоящи дейности. Кметът на Община Трън се надява на новият директор на Областно пътно управление-Перник да се запознае на място със състоянието на пътищата до селата и да се търсят решения за рехабилитацията им.

Виж също...

Loading...