Състави към брезнишкото читалище подгряха настроението в Брезник за предстоящите празници – СНИМКИ

Коледен концерт с палитра от народни танци, фолклорни песни, балетна феерия и граовски хумор беше представена на сцената в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Концертът беше представена по-рано тази вечер в големия салон на читалището пред стотици посетители. Водещ на програмата беше Милена Цветанова, която посрещна публиката с топли думи. Първи на сцената се изявиха певиците от вокалната група към читалището. Фолклорно настроение донесоха малките танцьорки от детската група, които изпълниха коледна ръченица. След тях с песен се представи певицата Цвети. Под звуците на оркестъра на читалището, средната група на фолклорния състав поздрави публиката с шопски танц. Програмата продължи и с участието на танцов клуб “Калина”, който изпълни Варимезово хоро.

Гостите на концерта бяха приятно изненадани от над 100-годишна руска песен, която вокалната група изпълни. Песента носи тематичното за предстоящите празници заглавие “В лесу родилась елочка”. Водещата Милена Цветанова поясни, че може много от гостите да знаят песента и наистина се оказа права.

Балетната школа също се представи с изящни танци под звуците на класическа музика. На сцената се изявиха малките и по-големите балерини. Тяхното изпълнение завърши с бурни аплодисменти. Ритъмът на празника се обогати с преработка на известен световен хит във фолклорен вариант. Звуците на това изпълнение бяха подкрепени от танцьорки от танцьовия състав на читалището.

Артистичните самодейки от групата за словесен фолклор разсмяха публиката с представяне на взаимоотношенията между снахата и свекървата. След дозата смях нежността отново нахлу на сцената с “Лебедово езеро”, което беше представено от балерините. Певицата Василена Методиева смени темпото с граовска песен, която изпълни. Концертът продължи с Котленско хоро, което танцьори от танцов клуб “Калина” показаха.

Програмата беше изпълнена и с неочаквана изненада – изпълнение на песента “Стар мерак”, която Васил Андреев от оркестъра на читалището и читалищен работник изпя. От македонската песен настроението продължи с хорото Арканул, което танцов клуб “Калина” представи.

В края на спектакъла бяха поднесени цветя от името на кмета на Община Брезник Васил Узунов. Водещата Милена Цветанова благодари на публиката за присъствието на концерта. “Всички ние, които работим в читалището. Всички ние, които танцуваме и пеем тук, правим всичко това заради вас, заради нашата публика! Пожелаваме ви да имате едни много хубави празници. Много любов, много мир, много топлина в дома и много весело настроение с вашите семейства, с вашите приятели. Благодарим специално на господин Васил Узунов за цветята, които ни изпрати. Искрено се надявам да сме ви докоснали, да сме ви направили вечерта малко по-красива и празнична. Благодарим ви от сърце! Ще ви чакаме отново да дойдете да ни гледате.”, каза Милена Цветанова. Края беше белязан с обща снимка, която участниците в програмата си направиха на сцената.

Разгледайте още снимки от коледния концерт на читалището, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...