Читалището на Брезник с предколеден подарък след като благотворителният календар за юбилея се изчерпа

Стотици бройки от благотворителния календар на мината в Брезник се изчерпаха за по-малко от месец, научи Zapadno.com.

Часове преди Игнажден – денят, от който започват коледните празници, копията на календара са почти изчерпани. Останали са отделни бройки, който се намират в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Това поясниха от минното дружество “Трейс Рисорсиз”, което е част от компанията „Асарел-Инвестмънт“ – един от организаторите на кампанията с календарите. “Календарите при нас свършиха! Това е най-бързо проведената Коледна благотворителна кампания с подарък – календар, която сме имали досега. В читалището са останали отделни бройки, които все още могат да зарадват желаещите да подкрепят неговия юбилей.”, похвалиха се във Фейсбук от “Трейс Рисорсиз” и благодариха на хората, които са се включили в кампанията.

По традиция всяка година заедно с Община Брезник и местното читалище, мината провежда дарителска кампания, в която се призовават жители и гости на града да подкрепят определена кауза. Този път даренията са в полза на народно читалище „Просвещение-1870“, което през 2020 година ще отбележи 150-годишен юбилей. Всеки, който подкрепи кампанията получи подарък – многолистов календар за 2020 година, в който е представена историята на читалището. От своя страна инвеститорът в Брезник дарява по 3 лева за всеки лев постъпило индивидуално дарение.

За кампанията бяха отпечатани 700 календара, с които са събрани 700 лева. Към всеки 1 дарен лев “Асарел-Инвестмънт” добавя по още 3 лева или общо 2 100 лева. Така средствата, които са набрани чрез кампанията са 2 800 лева за 20 дни, поясниха за Zapadno.com от фирмата-инвеститор в Брезник.

Виж също...

Loading...