Ученици в брезнишкото училище развиват талантите си в новосформирани вокална група и клуб за фолклор и литература

Извънкласните дейности в брезнишкото средно училище “Васил Левски” се увеличиха с новосформираните вокална група и клуб за фолклор и литература, предаде репортер на Zapadno.com.

Новата вокална група е “Меден глас” и е втората такава след “Песенна дъга”, която продължава да развива творческа дейност. Групата е сформирана преди около 2 месеца, а причината е желаещи да се упражняват по пеене ученици. “Песенна дъга” са твърде напред като подготовка и няма как да съвместим заедно обучението. Затова се наложи сформирането на нова група.”, поясни ръководителят на двете вокални групи Николина Байкова.

Учениците, които се упражняват в “Меден глас” са от 5-ти и 6-ти клас на училището. Вокалната група е съставена от 8 деца – 6 момичета и 2 момчета. От тях се изучават абсолютни всички музикални жанрове, като се набляга на народната музика. Първото им участие пред публика беше на 1 ноември, а на 18 декември те пяха заедно с певиците на “Песенна дъга”.

Ученици се упражняват и в училищния клуб “Фолклор и литература”, който също се ръководи от Николина Байкова. В клуба членуват деца от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас на училището. Част от членовете на училищния клуб са в редиците на вокална група “Меден глас”.

Виж също...

Loading...