Посетители на Музея на киселото мляко с интересни предложения за обогатяване на атракциите в него

Анкета сред посетители на Музея на киселото мляко в трънското село Студен извор ще спомогне за допълване на визията му. Допитването е било проведено през последната една година от фондация “Д-р Стамен Григоров”, научи Zapadno.com.

Посетителите на музея, които са участвали в анкетата, са отправи различни предложения. Възможност за разглеждане на сбирка от съдове за съхранение и продажба на кисело мляко от миналото до наши дни, издояване на мляко и допир до животните, от които се добива са сред предложенията на посетители. “Целта ни е с общи усилия да го направим място едновременно пазещо българската традиция и култура и същевременно развиващо се и в крак с новите потребности. Това налага и построяването на новата демонстрационна зала към Музея.”, поясниха от фондация “Д-р Стамен Григоров” във Фейсбук страницата си.

За демонстрационната зала към Музея на киселото мляко се говори от лятото на 2018 година. Фондацията, която носи името на именития микробиолог доктор Стамен Григоров, набира дарения за изграждане на залата.

Виж също...

Loading...