Две читалища в Брезнишко стартират 2020 година с добра новина – допълнителни отпуснати бройки

По половин допълнителни бройки са отпуснати на две читалища на територията на община Брезник за 2020 година, научи Zapadno.com.

През месец декември стана ясно, че стандартът за една субсидирана бройка за читалищата през 2020 година е в размер на 10 440 лева, като същият е завишен с 10 % спрямо предходната 2019 година. Общият брой субсидирани бройки за читалищата за 2020 година е 7 731, в това число и увеличение със 72 бройки, разпределени съгласно Правилата за предоставяне на бюджетни средства за допълнителни субсидирани бройки за народните читалища, съобщиха от Министерство на културата.

На територията на област Перник в читалища на три общини са отпуснати допълнителни бройки. Сред тях са две читалища в Брезнишко. Това са народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна и народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци. За всяко едно от двете читалища са отпуснати по половин бройка от допълнителните 72, които са разпределени в страната. Така двете читалища ще могат да обогатят културния и просветен живот в двете села, както и да развиват още повече събития.

Виж също...

Loading...