Фестивалът „Сурова Брезник ‘2020″ ще се проведе на централния площад, но Общината има и резерверен вариант

Очаква се предстоящото издание на ХVII Маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2020” да се проведе на централния площад в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Продължаващият ремонт на централния площад в града породи въпросителни в общественото пространство в Брезник. Друга причина за съмнението дали фестивалът ще се проведе е отлагането на новогодишната програма, която от години се провежда на 31 декември пред народно читалище “Просвещение-1870”.

Въпреки ремонтните дейности маскарадният фестивал ще се проведе на площада. Това поясниха за читателите на Zapadno.com от общинската администрация. Фирмата-изпълнител на ремонта е поела ангажимент в района, където ще бъде изграден фонтан, да бъде поставено и заравнено временно покритие за участниците и гости на фестивала. “Ще бъде насипан временен инертен материал, за да може да се проведе фестивалът на площада и след това фирмата ще продължи да си работи.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Общинската администрация в Брезник, която организира маскарадния фестивал, има резервен вариант за друго място за дефилетата и представянето на групите. При необходимост за прилагане на този вариант от Общината ще уведомят участниците и посетителите на събитието.

Фестивалът “Сурова Брезник ‘2020” ще се състои на 18 януари (събота), а записването за участие в събитието е до 6 януари.

Очаквайте първо на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото издание на “Сурова Брезник ‘2020”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...