Общо до 58 240 лева ще получат Общините Брезник и Трън за покриване на част от транспортните разходи за доставка на хранителни продукти

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на Общините Брезник и Трън за покриване на част от транспортните разходи, извършвани по сключени договори за доставка на хляб и основни хранителни продукти за 2020 година в планински и малки селища с население до 500 жители, научи Zapadno.com.

Средствата се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 година и се предоставят по бюджетите на Общините като трансфер за други целеви разходи. Финансирането на дейностите ще се извършва на два етапа – авансово и окончателно, става ясно от Постановление на Министерски съвет от 30 декември 2019 година.

До 12 448 лева ще получи Община Брезник за покриване на част от транспортните разходи за доставка на хляб и основни хранителни продукти в 19 планински и малки селища с общ брой на населението 246 жители. Маршрутите за доставка на продуктите в Брезнишко са три с обща дължина 17 784 километра при две зареждания в седмицата за 2020 година. Предвижда се да бъдат доставяни хляб и основни хранителни продукти до брезнишките села: Арзан, Бабица, Банище, Брусник, Видрица, Гоз, Горна Секирна, Горни Романци, Гърло, Долни Романци, Душинци, Завала, Красава, Кривонос, Муртинци, Озърновци, Ръждавец, Станьовци и Ярославци.

Двойно повече пък са планинските и малки селища с население до 500 жители в Трънско. За покриване на част от транспортните разходи за доставка на хляб и основни хранителни продукти са предвидени от държавния бюджет до 45 792 лева за 42 села в община Трън с общо 940 жители в тях. Маршрутите за доставка са шест с обща дължина 65 416 километра при две зареждания в седмицата за 2020 година. Предвидените средства са за доставки до трънските села: Ярловци, Главановци, Насалевци, Рани луг, Слишовци, Стрезимировци, Джинчовци, Реяновци, Бохова, Ломница, Глоговица, Туроковци, Бераинци, Забел, Зелениград, Лешниковци, Милославци, Вукан, Мрамор, Кожинци, Горочевци, Докьовци, Пенкьовци, Лева река, Студен извор, Костунринци, Еловица, Стойчовци, Горна Мелна, Долна Мелна, Дълга Лука, Велиново, Милкьовци, Ерул, Ездимирци, Врабча, Проданча, Бутроинци, Мракетинци, Парамун, Лялинци и Неделково.

Виж също...

Loading...