Радио излъчва на живо от Брезник, за да разкаже за културата, уникалните личности и сурвакарските традиции – АУДИО + ВИДЕО

Тази сутрин радио “София” излъчва на живо от град Брезник неделното си издание на предаването “Радиокафе” чрез мобилно студио, научи Zapadno.com.

Студиото е разположено в сградата на народно читалище “Просвещение-1870” в града. Водещата на предаването Лили Големинова обясни, че от Брезник ще бъдат представени интересни неща и личности. “Неслучайно поехме в тази посока, защото само следващата събота и неделя са прочутите сурвакарски обикаляния. Знаете ние и предишни години сме били в този регион, но естествено това ще бъде част от нашето предаване.”, каза Лили Големинова в предаването “Радиокафе”. Част от акцентите в предаването, което се излъчва до 12 часа, са предстоящите местни сурвакарски празници в селата, предстоящият фестивал “Сурова Брезник ‘2020”, 150-годишнината на читалището в Брезник, историята и традициите на региона и още теми.

Първият гост в неделното предаването беше секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” и артист в местния театър Пейчо Панов. Той разказа за една от гордостите на институцията – големият салон и сцената. По време на разговора акцент беше поставен и към предстоящата 150-годишнината на читалището, която ще бъде чествана през пролетта.

Очаква се гости да бъдат и историкът от Брезник и ръководител на клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” Аниела Асенова, Милен Миланов, който е един от дейните млади хора на града и жители от околните села.

Предаването може да слушате на честотите на радио “София” – за София и региона – 94.50 MHz, за Ихтиман – 104.6 MHz, за Самоков – 100.00 MHz, за Своге – 90.40 MHz или по интернет като натиснете тук. Можете да гледате и живо излъчване от Фейсбук страницата на радиото като натиснете тук.

Кадър: радио “София”

Виж също...

Loading...