7 двойки с репродуктивни проблеми ще получат по 5 000 лева от кампанията „Посади надежда“, чрез която са продадени близо 7 000 коледни елхи

6 910 живи елхички бяха продадени по време на благотворителната кампания „Посади надежда“, организирана от Министерство на земеделието, храните и горите и фондация „Искам бебе“. Пет лева от продажбата на всяко дръвче ще бъдат дарени за каузата. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лева, като ще бъдат подпомогнати 7 двойки, избрани на случаен принцип, чрез жребий, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Министерството провежда за трети път благотворителната кампания. Тази година тя е в партньорство с фондация „Искам бебе“ и има за цел да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми. Съгласно условията на фондацията, могат да кандидатстват двойки, чиито ин витро процедура чрез донорска яйцеклетка не се покриват от държавния Център за асистирана репродукция.

От 9-и до 20-и януари 2020 година, двойките ще могат да подават заявление за финансиране на електронна поща: posadi@iskambebe.bg. В него ще трябва да посочат имената си, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем. На 29 януари, в присъствието на медии ще бъдат изтеглени двойките. Допълнителна информация за участие в кампанията може да намерите на сайта на “Искам бебе” – www.iskambebe.bg.

Виж също...

Loading...