Интересът към “Сурова Брезник ‘2020” от групи в страната се засилил след отлагането на фестивала в Перник

Отлагането на международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” в град Перник е засилило интересът към предстоящото издание на “Сурова Брезник ‘2020”, предаде репортер на Zapadno.com.

Сурвакарски и кукерски групи от различни краища на България пожелали да участват на фестивала в Брезник след като се разбрало, че събитието в Перник се отменя заради водната криза. В Община Брезник, която организира фестивала, са постъпили запитвания за участие от групи от Русе, Ямбол, Тетевен, Пазарджик и други региони на страната. “Звъняха групи, които искат да се включат, но просто няма как да ги включим. Нашият фестивал е еднодневен и във времето няма как да се справим.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Общината в Брезник предоставя безплатна храна на участниците в групите на фестивала, парични награди и други, за които са необходими съответен ресурс и време. Записването за участие във фестивала стартира през месец декември 2019 година и продължи до 6 януари тази година. В предстоящото издание на фестивала ще се включат над 1 000 участници. Прочетете още по темата в публикацията: 1 100 сурвакари и типажи ще напълнят центъра на Брезник за предстоящия сурвакарски фестивал на 18 януари.

Очаквайте първо на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото издание на “Сурова Брезник ‘2020”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...