Кметове на села в Брезнишко и Трънско се оплакват от автомобили с висока скорост в населените места

Кметове и кметски наместници на села в общините Брезник и Трън се оплакват автомобили с висока скорост в населените места. Това поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

През последните няколко месеца мобилни полицейски екипи са посетили брезнишките села: Горни Романци, Долни Романци, Бабица, Арзан, Гоз, Конска, Режанци, Садовик, Брезнишки извор, Ребро, Слаковци, Сопица, Велковци, махала “Пали лула”, Ноевци, Гигинци, Кошарево, Станьовци,
Горна Секирна, Долна Секирна и Банище, както и трънските села: Лялинци, Неделково, Мракетинци, Парамун, Филиповци, Ездимирци, Врабча, Банкя, Милкьовци, Велиново, Забел, Главановци, Насалевци, Рани луг, Горочевци, Видрар, Пенкьовци, Докьовци, Зелениград, Ярловци, Цегриловци, Реяновци, Бохова, Бусинци, Радово, Студен извор, Бераинци и Вукан. Посещенията са във връзка с плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност.

При посещенията полицейски инспектори се срещат с местни жители, както и с кметовете и кметските наместници на съответните села. По време на срещите, които са се провели през последните няколко месеца, някои от кметовете се оплакват от движението на автомобили с висока скорост в населените места. В тази връзка се провеждат регулярни специализирани полицейски операции в това число и с жандармерията, които дават резултат, допълниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Виж също...

Loading...