За първи път на фестивала “Сурова” в Брезник: Благотворителна скара ще подпомогне инициатива за село Гигинци

Благотворителна скара ще предлага мезета и питиета по време на маскарадния фестивал “Сурова Брезник ‘2020”, съобщи за Zapadno.com Пепи Божков от сдружение “Изграждане на паметник на загиналите във войните за Освобождение и Национално обединение на България военнослужещи от с. Гигинци”.

Целта на благотворителната скара е набиране на средства за подпомагане на изграждането на паметник в брезнишкото село Гигинци. Чрез монумента ще се прославят имената на над 30 гигинчани, които са участвали във войни в различни периоди. Прочетете още по темата: Родолюбиви гигинчани с инициатива за изграждане на паметник за загиналите във войните жители от Гигинци.

Скарата ще бъде разположена при така наречената “желязна чешма” до кръстовището на улиците “Андрей Михайлов” и “Чорни” в град Брезник. На нея ще се предлагат вкусни мезета, бира, домашна ракия и други асортименти. Скарата ще бъде обозначена, че е благотворителна и с дарителска кутия. Главен скараджия ще е Роберт Александров, който е от сурвакарската група на Гигинци. Община Брезник също оказва съдействие като предоставя безвъзмездно пространството, където на фестивала ще е разположена скарата.

Благотворителната скара ще работи и със съдействието на Green Bar – Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...