Жители на села в общините Брезник и Трън търсят съдействие от полицията за липсва на вода, слаб сигнал на телефоните и по други теми

Жители на села в общините Брезник и Трън са изключително доволни от посещенията на полицията, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Посещенията в селата се реализират, за да може органите на реда да противодействат на конвенционалната престъпност. Те се провежда по предварително утвърден график, за който институциите на местно ниво и жителите в общините са информирани. През последните няколко месеца в Брезнишко и Трънско полицейски инспектори посетиха близо 50 села.

По време на срещите местните търсят съдействие за неща, които не са свързани с работата на полицията. Липсата на вода, слаб сигнал на мобилните оператори, неизрязани храсти отстрани на пътните платна са част от темите, които засягат местните жители. “По тези въпроси ние им оказваме съдействие, като провеждаме разговори с институцията, която е оправомощена да реши въпросите.”, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник. Хората са много доволни от посещенията на мобилните полицейски екипи. “Чувстват се по-сигурни и обгрижени, за което получаваме благодарности чрез кметовете!”, допълниха от пресцентъра на полицията.

Срещите на полицейските инспектори и жители на селата продължават и през тази година. В първите дни на 2020-та бяха посетени 10 населени места в Брезнишко и Трънско.

Виж също...

Loading...