Община Брезник осигурява две помещения за журналисти, фотографи и оператори, които ще отразят сурвакарския фестивал

За втора поредна година две помещения в град Брезник ще бъдат отредени за журналисти, фотографи и оператори по време на маскарадния сурвакарски фестивал на 18 януари, предаде репортер на Zapadno.com.

Фотографите, снимачните екипи и журналистите с акредитации ще могат да използват съседната сграда на читалището, където на втория етаж се намира Общински съвет-Брезник. Там ще бъдат отредени две помещения за тях, където ще могат да се стоплят или да си заредят техниката с електричество. За първи път това удобство се въведе на фестивала в Брезник през 2019 година.

Журналистите, фотографите и операторите, които желаят да снимат ХVII Маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2020”, ще трябва да се сдобият с акредитации. Те ще бъдат предоставяни в народно читалище “Просвещение-1870” срещу попълване на формуляр, чрез която се дава съгласие заснетият материал да бъде предоставен на Община Брезник. Срещу попълването на този формуляр ще бъде предоставена акредитацията, с която журналисти, фотографи и оператори ще могат да снимат дефилиращите сурвакарски групи от първа линия. Отговорно лице за формулярите и акредитациите ще бъде главният библиотекар Емилия Първанова, която ще е на разположение в читалището около обяд на 18 януари.

През 2018 година за първи път на фестивала в Брезник бяха въведени акредитациите за фотографи, снимачните екипи и журналисти.

Очаквайте първо на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото издание на “Сурова Брезник ‘2020”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...