На фестивала в Брезник: Дефилираха мечкарите от Пиперков чифлик и сурвакарите от Люлин, кв. “Църква”, София, Сирищник и Мещица – СНИМКИ

Гостуващите групи поеха щафетата на фестивала “Сурова Брезник ‘2020”, предаде репортер на Zapadno.com.

След ударното участие на сурвакарите от брезнишките села Велковци, Слаковци, Ребро, Кошарево и Ноевци се представиха част от гостуващите групи. На площада пред читалището в Брезник дефилираха сурвакарите от пернишкото село Люлин, които за поредна година гостуват на фестивала.

Мечкарите от кюстендилското село Пиперков чифлик пък гостуваха за втора поред година. Те грабнаха публиката с множество и оригинални персонажи. Мечкарската група на селото наброява около 150 човека, но броят им по участие варира. Най-малкият участник е на около 1 година, а най-възрастният – на около 80 години.

След мечкарската група от Кюстендилско дефилираха сурвакарите от пернишкия квартал “Църква”, както и от пернишките села Сирищник и Мещица. Интересно участие беше и това на сурвакарската група “Йорданови АРТ и приятели” от София. За първи път те дефилираха на фестивала “Сурова” в Брезник.

Разгледайте снимки от дефилетата на тези групи, които обективът на Zapadno. com засне:

Виж също...

Loading...