Фестивалът “Сурова Брезник ‘2020” влезе в националния новинарски поток с богати снимкови материали

ХVII Маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2020” завърши снощи, когато беше запален ритуалният огън на централния градски площад. Събитието бе отразено от близо 10 медии, сред които и авторитетна фотографска агенция, научи Zapadno.com.

На тазгодишният фестивал в Брезник не се забелязваха телевизионни екипи на националните телевизии с преки включвания, както беше на издадението през 2019 година. Единствено камерата на пернишката кабелна телевизия “Кракра” направи репортажи за фестивала и съпътстващите събития покрай него.

Zapadno.com направи преглед на националния новинарски поток, за да покажем на читателите си как е отразена “Сурова Брезник ‘2020”. Над 50 снимки публикуваха в сайта на NOVA телевизия. Снимки и информация за събитието оповестиха сайтовете dnes.bg, vesti.bg, novini.bg и интернет фотографската агенция bulFoto. Само информация за фестивала пък публикуваха сайтовете pik.bg, manager.bg и econ.bg. Вероятно и през днешния ден в други медии ще излизат още фотографии и информация за “Сурова Брезник ‘2020”.

От Zapadno.com пък също се постарахме да бъдем първи с отразяването на съпътстващите събития, любопитни подробности и самите дефилета. В заглавията с линкове към тях може да видите как изглеждаше “Сурова Брезник ‘2020” през нашия обектив.

На фестивала в Брезник: Музеят предоставя възможност за селфи със сурвакарски костюми и маски

На фестивала в Брезник: Над 14 000 кебапчета и кюфтета са готови да предоставят скараджиите на клиенти

На фестивала в Брезник: Над 20 полицейски служители бдят за сигурността и обществения ред

На фестивала в Брезник: Дефилираха сурвакарите на Гигинци, Велковци, Слаковци, Ребро, Кошарево и Ноевци – СНИМКИ

На фестивала в Брезник: Дефилираха мечкарите от Пиперков чифлик и сурвакарите от Люлин, кв. “Църква”, София, Сирищник и Мещица – СНИМКИ

На фестивала в Брезник: Дефилета на Ковачевци, Долна Секирна, Непразненци, Садовик, Бегуновци, Банище, кв. “Върба” и Сопица – СНИМКИ

На фестивала в Брезник: 82-годишен сурвакар от Банище е най-възрастният участник, а най-малкият – 9-месечно бебе от групата на Слаковци

На фестивала в Брезник: Близо 10-метрова клада лумна в центъра на града, където се изви ритуален танц – ВИДЕО

На фестивала в Брезник: Мощен тътен и цветна феерия се вплетоха над центъра на града – ВИДЕО

Това не е всичко, което ще публикуваме за фестивала в Брезник. Очаквайте през следващите дни още интересни публикации за “Сурова Брезник ‘2020” – единствено на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...