Сдружение показа мизерията, в която самотна баба от село Филиповци живее и призова: Приятели, помагайте! – ВИДЕО

Сдружението “Приятели, помагайте!” показа възрастна жена от трънското село Филиповци, която има нужда от помощ, видя Zapadno.com.

86-годишната баба Латинка е пенсионер по болест с ТЕЛК. Тя е работила като учител по история, руски език и физическо в училището на Филиповци. Възрастната жена е била и директор учебното заведение, което в наши дни е частен дом за възрастни хора. “Нейната отдаденост през годините обаче се е оказала спирачка да създаде свое собствено семейство и сега баба Латинка е сама на този свят.”, споделят от сдружението “Приятели, помагайте!” във видео, заснето в селото.

Баба Латинка живее във фамилната си къща, която е в окаяно състояние, тъй като жената няма възможност за каквито и да било ремонти. За тъжната история случайно научава жена, която подава сигнал в платформата за взаимопомощ на Лео Кадели, наречена „Приятели, помагайте!“. Лео посещава Латинка в бащината й къща в трънското село, придава гласност на трагедията и веднага предлага помощ за директорката, живееща в унизителни условия. Във Фейсбук страницата на платформата той е написал: „Вече съм я уредил в дом в София. Живот и здраве тези дни ще я преместим. Ще видим дали ще иска да остане, защото подобни хора искат си домът им. Но и да я къпем и да я обличаме с нови дрехи и да я запознаем с нови хора и това е нещо. Да се надяваме, че ще и харесва и че ще остане. Ще пиша пост като я преместим. 🙂 Много искам да живее достойно. :)“

Албанецът Лео Кадели е познат от сериала „София – ден и нощ“ по NOVA телевизия, но е много по-известен със сдружението си „Приятели, помагайте“, което се отзовава на стотици сигнали за хора в затруднено положение. Негова амбиция е по възможно най-прозрачен начин, да търси подкрепа за проверени случаи на нуждаещи се хора из цяла България. Не събира финансови средства, а предлага решения. Който може да помогне, веднага се отзовава и обикновено проблемите намират решение за часове. Във Фейсбук платформата му има над 20 000 последователи.

Всеки, който желае може да помогне на възрастната жителка на Филиповци. Повече информация може да научите във Фейсбук групата на сдружението “Приятели, помагайте!” като натиснете тук.

Вижте видеото, с което сдружението разказва и показва баба Латинка от село Филиповци:

Виж също...

Loading...