Депутат: Баба Латинка от село Филиповци временно е настанена в старчески дом, търсят се варианти да и се помогне

Народният представител от политическа партия ГЕРБ доктор Александър Александров съобщи, че баба Латинка от трънското село Филиповци временно е настанена в частен дом за възрастни хора. Той отбеляза, че се търсят варианти да се помогне на 86-годишната жена.

Народният представител сподели, че се е запознал с историята на баба Латинка от видеото, което сдружението на Лео Кадели “Приятели, помагайте!” публикува в социалната мрежа Фейсбук. “Веднага щом изгледах краткото видео за някогашната учителка и директорка на училището в село Филиповци, разговарях с директора на Регионална дирекция “Социално подпомагане”, град Перник и директора на ДСП град Трън относно възможностите за нейното настаняване в дом за възрастни хора.”, написа доктор Александър Александров във Фейсбук профила си.

Възрастната жена е отказвала да подписва документи поради съмнения. Впоследствие и със съдействието на кмета на Община Трън, баба Латинка временно е настанена в дома за възрастни хора в село Филиповци. “Продължаваме разговорите с баба Латинка да бъде настанена в Държавен дом за възрастни хора, където ще получи съответните грижи и внимание. В случай, че не желае да напусне дома си, ще търсим вариант за ремонт на поне една от стаите в бащината й къща.”, добави още народният представител доктор Александър Александров.

Преди няколко дни сдружението “Приятели, помагайте!” сподели видео, заснето в село Филиповци и в дома на възрастната жена. Чрез него се апелира за помощ на баба Латинка, която някога е била учител и директор в местното училище. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Сдружение показа мизерията, в която самотна баба от село Филиповци живее и призова: Приятели, помагайте! – ВИДЕО.

В публикацията са използвани снимка от архива на Zapadno.com и кадър от видео на Лео Кадели

Виж също...

Loading...