Ново в полицейското управление на Брезник: Монтираха ПОС терминал за директни плащания с кредитни или дебитни карти

В Районно управление-Брезник е създадена необходимата организация и е осигурен ежедневен прием на граждани за подмяна на лични документи, както и свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това съобщава началникът на полицейското управление главен инспектор Павел Павлов в писмо до кмета на Община Брезник.

Уведомлението за предприетите мерки е във връзка с изтичащия голям брой документи за самоличност през 2020 година и очаквания увеличен прием на заявления за издаване и подмяната им, както и с цел предотвратяване на струпването на голям брой граждани пред гишетата на “Български документи за самоличност”. От полицията в Брезник призовават жители на общината да подменят личните си документи преди изтичането на крайния срок на тяхната валидност.

С цел максимално улеснение на гражданите в сектор “Български документи за самоличност” в Районно управление-Брезник е монтирано ПОС терминално устройство. Чрез него може да се извършва директни плащания с кредитни или дебитни карти.

Продължава кампанията по предсрочна подмяна на документите за самоличност. Поради изтичане валидността на голям брой лични документи през 2020 година и за улеснение на гражданите, това може да стане в удобно време за тях и преди да е изтекъл крайния срок на документа. През вчерашния ден са подадени общо 102 заявления и са връчени 77 готови документа, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Виж също...

Loading...