България привлича туристи с атрактивен щанд в Германия, на който са изложени ловни трофеи

Възможностите за ловен туризъм с предлагане на интересен и динамичен лов на качествен дивеч представя България на най-голямото международно изложение в Европа ”JAGD & HUND” („Лов и куче”) в германския град Дортмунд, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

Страната ни е традиционен участник в авторитетния форум, който се провежда за 39-ти път и в който участват над 750 изложители. В дните на изложението от 28 януари до 2 февруари се очаква то да привлече повече от 80 000 посетители. Българският щанд тази година е разположен на площ от 72 квадратни метра, което е два пъти повече в сравнение с миналогодишното ни представяне. Подреден е от Югозападното държавно предприятие, което е основен организатор заедно с другите 5 предприятия към Министерството на земеделието, храните и горите. Експозицията представя препарати на капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и други, отстреляни през последните години в държавните ловни стопанства в страната. За първи път тази година е отправена покана към всички ловни посредници за участие, като те ще могат да използват националния щанд за договаряне с потенциални клиенти. Така предприятията очакват да разширят мащаба на своята ловна дейност.

На откриването на форума присъстваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инженер Мирослав Маринов и директорите на Югозападно държавно предприятие инженер Дамян Дамянов, на Североизточно държавно предприятие инженер Веселин Нинов и на Северноцентрално държавно предприятие инженер Цветелин Миланов. Първият ден от изложението премина при висок интерес от страна на посетителите. Най-много са германските гости, като щандът беше посетен и от полски, австрийски и унгарски ловци и туристически организации. Висок е интересът към комбинираните ловни пакети, предлагани на чуждестранните туристи от държавните предприятия.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър

Виж също...

Loading...