Кметът на Брезник: Изготвянето на бюджета беше трудно, но се надявам да бъде изпълнен в пълния си обем

Общински съвет-Брезник прие бюджета на Общината за 2020 година. Решението за това беше гласувано на провелото се по-рано днес заседание на Общинския съвет. Бюджетът беше приет с 10 гласа “за” и 2 гласа “против”, предаде репортер на Zapadno.com.

Планираните разходи в бюджета на Община Брезник за 2020 година са в размер на 9 954 909 лева, от които 3 674 584 лева за държавни дейности и 6 280 325 лева за местни дейности. Проектът за бюджета беше първа точка в дневния ред на сесията, която се проведе в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. От присъстващите 12 общински съветника, само двама гласуваха против приемането на бюджетната рамка. Гласувалите с “против” бяха общински съветници от групата на местната коалиция “БСП за България” (АБВ).

След гласуването общинският съветник Росен Огнянов се изказа по проекта за бюджет на Община Брезник. “В състава на миналия Общински съвет обикновено най-възрастният взимаше думата да каже нещо за бюджета. Явно тука никой не иска да си издава възрастта, затова аз ще кажа две думи. По отношение на бюджета по принцип на Комисии ни бяха разяснени нещата в детайли. Искам да кажа, че този бюджет, който наближава 10 милиона е най-вече заслуга и плод на един осемгодишен труд от страна на кмета и на общинската администрация, за което заслужава да бъдат поздравени. Това са средства, които са изработени с немалко труд. Това са средства, които дават възможност да се разработят политики, които наистина са в полза на гражданите. Говориме за водопроводи в условие на суша, в условие на проблем с водоснабдяването. Говориме за ремонт на площада. Говориме за ремонт на вътрешна водопроводна мрежа, ремонт на пътища. Това са неща, които не са се случвали от много години на територията на нашата община. Говориме за ремонт на пътища по селата, немалко.”, каза общинският съветник Росен Огнянов.

В края на заседанието думата по темата взе кметът на Община Брезник Васил Узунов, като отправи благодарност към подкрепили бюджета и тези съветници, които не го подкрепиха. “Този бюджет ми беше най-трудният досега заради условията, при които трябваше да бъде изготвен – неизвестните, постоянната промяна в нормативната уредба. Благодаря на Моника за усилията, които положи, защото наистина цялата основна тежест се падна върху нея и останалите от отдела. Така че аз се надявам този бюджет да бъде изпълнен в пълния си обем и да може наистина най-накрая да ни отпаднат проблемите с водоснабдяването.”, каза кметът на Община Брезник и добави, че смяната на тръби не е PR акция, а е необходимост.

Общинският съветник Янка Хранова даде положителна оценка за бюджета за 2020 година. “Бюджетът за 2020 година е визията на Община Брезник и приоритети на Община Брезник. Който се е съмнявал в управлението на господин Узунов да си направи равносметка, защото близо с 3 милиона е увеличен бюджетът за 2020 година.”, каза Янка Хранова.

Виж също...

Loading...