Шофьорът, който полицаи преследваха в Брезник, не се подчинил на стоп палка и шофирал без книжка

Шофьорът, който миналата седмица беше преследван от полицейски патрул в град Брезник, не притежава свидетелство за правоуправление. Органите на реда са съставили актове на водача, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Полицейската гонка се разигра на 24 януари около обяд, когато джип с висока скорост премина през централните улици на Брезник, преследван от патрулен автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация. Преследването започнало след като полицейски автопатрул на Районно управление-Брезник е забелязал джип „Волво“ в централната част на града, шофиран от 33-годишен местен жител. За шофьора се знае, че не притежава свидетелство за правоуправление и в момента изтърпява едногодишна административна мярка за управление на автомобил без книжка. При опит да бъде спрян, същият не се подчинява и тръгва с висока скорост посока град Батановци, поясниха от полицейските власти.

За извършеното от шофьора са му съставени два акта за административни нарушения – неподчинение на орган на полицията и управление на автомобил без свидетелство. Уведомена е и Районна прокуратура-Перник за отношение по компетентност.

Виж също...

Loading...