Община Брезник с уточнение за поставяне и ползване на индивидуални съдове за смет от домакинствата в града

Община Брезник направи уточнение във връзка с поставяне и ползване на индивидуални съдове за смет от домакинствата в града за 2021 година. Уточнението е по повод зачестили от граждани въпроси, поясниха от общинската администрация.

Всеки гражданин може да заяви ползване на индивидуални съдове за смет, като подаде декларация по образец до 31 декември 2020 година в отдел „Местни данъци и такси“. Годишната такса за битови отпадъци се формира за два типа съдове за смет и по определен критерий.

За кофа тип „Мева“ с обем 0,1 кубични метра годишната такса е 105 лева + 0,6 промила върху данъчната оценка на имота за физически лица или върху по-високата от отчетната стойност на активите и данъчната оценка за юридическите лица. Извозването на отпадъците е един път седмично.

За контейнер тип „Бобър“ с обем 1,1 кубични метра годишната такса е 1 150 лева + 0,6 промила върху данъчната оценка на имота за физически лица или върху по-високата от отчетната стойност на активите и данъчната оценка за юридическите лица. Извозването на отпадъците е два пъти седмично.

Допълнителна информация по темата може да се предостави в отдел “Местни данъци и такси”, уточняват от Общината.

Виж също...

Loading...