Доброто по пътя към Трън: Човек превърна в своя кауза почистването на отпадъци

Поредното добро показа албанецът Лео Кадели, който призова да се помогне на възрастна жена от трънското село Филиповци да се измъкне от мизерията, в която живееше. Този път герой на неговия разказ е мъж от София, който е превърнал в своя кауза почистването на отпадъци край път към Трън.

В сдружението си „Приятели, помагайте“ Лео Кадели сподели историята на човека, който почиства пътя. “Пътувах към гр. Трън, за да помогна на една самотна баба. Изведнъж встрани от пътя забелязах спрял автомобил. Вгледах се по-внимателно и се оказа, че неговият собственик е спрял там, за да събере боклука около пътя. Спрях до него, за да го поздравя за това, което прави, и да го попитам дали мога да му бъда полезен. Отговори ми с усмивка, че това е нещо, което той прави редовно и е приел като своя лична кауза.”, разказа Лео Кадели във Фейсбук групата на „Приятели, помагайте“.

По време на разговора албанецът видял, че в спрелия автомобил на човека има малко дете. Това му направило силно впечатление и решил да направи снимка със събрани торби с боклук и мъжът, който събира отпадъците. Чрез нея Лео Кадели апелира към преминаващите да не хвърлят отпадъците си покрай пътя и дава за пример младият човек с каузата.

Снимка: Лео Кадели

Виж също...

Loading...