Убиецът от село Горочевци е предаден на съда заради зверското убийство на свой съсед през 2017 година

Обвиняем на 71 години е изправен на подсъдимата скамейка по обвинение на Окръжна прокуратура-Перник за извършено от него умишлено убийство и незаконно държане на боеприпаси– престъпление по член 116, алинея 1, точка 6, пр. 3, вр. член 115 от Наказателния кодекс и по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият живее сам в имота си в махала “Ракитов дол” на трънското село Горочевци. Занимава се със животновъдство. Той е поддържал контакти със съседа си, когото убил. Двамата често консумирали алкохол, спорели и се карали. Въпреки това продължавали да се събират, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

През деня на 28 април 2017 година обвиняемият отишъл при съседа си и го обвинил, че иска да го отрови с ракия. Въпреки това вечерта отново двамата били заедно в дома на единия и прекарвали както обикновено. В един момент обвиняемият излязъл, за да вземе ловно оръжие. Върнал се с насочена към съседа му пушка, докато онзи разговарял по телефона с техен общ познат. Обвиняемият възпроизвел три изстрела – в областта на корема, в гръдния кош и в главата на съседа си. След като се уверил, че го убил, натоварил трупа в автомобила на пострадалия и го откарал в местността “Маринов дол”, където го изхвърлил недалеч от колата. На място оставил и автомобила и пеш се върнал в къщата на съседа си. Заличил следите от кръв по пода в стаята и по бетоновата площадка, където обикновено съседът му паркирал колата. Измил пода и в собствената си къща, а пушката изхвърлил в камион, извозващ дървен материал.

За изчезването на убития бил подаден сигнал на телефон 112 и в Районно управление-Трън. В хода на разследването обвиняемият е бил задържан, а впоследствие е бил открит и трупът на неговия съсед. Предстои наказателното производство срещу обвиняемият да продължи в съда.

Виж също...

Loading...