Бурен вятър в отсечката Перник – Брезник – Трън образува снегонавявания, но пътят е проходим – СНИМКИ

Снегонавявания са се образували на места по второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник – Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Пътната отсечка е проходима при зимни условия, въпреки образуващите се на места снегонавявания. Основните пътища в общините Брезник и Трън са обработени и са проходими при зимни условия. По-рано днес снегонавявания се бяха образували и в отсечката между град Трън и граничния пункт в село Стрезимировци, но снегорини са почистили пътя. За различния интензитет на снегонавявания в отсечката съобщиха и от Областна администрация-Перник, откъдето допълниха, че 41 снегорини са на терен по пътищата в региона.

В област Перник няма затворени пътни артерии и бедстващи автомобили. Не са регистрирани и пътнотранспортни произшествия. Органите на реда апелират към водачите, да тръгват на път само с изправни и оборудвани автомобили за движение при зимни условия. Да не се предприемат рисковани изпреварвания и да се шофира с максимална дистанция. Там където има временни ограничения в движението, да се изпълняват разпоредбите и да се търсят алтернативни връзки. При възникнали проблеми, да се сигнализира на телефон 112 или на най-близкия полицейски автопатрул, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Поради смущения в електрозахранването и липса на електрически ток, пунктът за регистрация и пререгистрация на пътни превозни средства в пернишкия квартал „Калкас“ не може да извършва дейност. От „Пътна полиция“ при Областна дирекция МВР-Перник се извиняват на гражданите. Ще бъдат уведомени своевременно при нормализиране на работата.

На територията на град Брезник основните пътища са почистени и обработени. Служители по чистотата почистват и тротоарите, но непрекъснатия снеговалеж затруднява тази дейност.

Разгледайте снимки от състоянието на пътищата към Брезник и града:

Виж също...

Loading...