И през тази година на граничния пункт в Трънско ще се конфискуват и унищожават храни от животински произход заради АЧС

Мерките за контрол и предотвратяване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете на граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци”, научи Zapadno.com.

Мерките, които ще продължат да се прилатат и през настоящата година са свързани с конфискуване и унищожаване на храни или продукти от животински произход, които са открити в личен багаж. Това важи и за продукти от странични животински продукти. Дезинфекцията на моторни превозни средства също ще продължи да се извършва на граничния пункт. Информационни табели и постери на 5 езика пък ще информират влизащите в България за рисковете от разпространение на Африканска чума по свинете и мерките за предотвратяването. Областна дирекция по безопасност на храните-Перник е ангажираната институция, която следи за тези дейности на пункта в трънското село Стрезимировци.

Агенция “Митници” пък ще проверява личния багаж. “Гранична полиция”-Трън пък трябва да уведомява Областна дирекция по безопасност на храните при съмнение или установяване на нерегламентиран внос, износ, транзит на животни, храни и продукти.

Мерките са част от План за контрол и предотвратяване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете в Република България през 2020 година.

Виж също...

Loading...