Ноевски майстори изработиха табло, което показа гледки от туристическия маршрут до Църногорския манастир

Туристи ще могат по-лесно да се упътят за туристическия маршрут от брезнишкото село Ноевци до Църногорския манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над село Гигинци. За това ще им помага информационна табела, която е поставена в центъра на Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Табелата е монтирана непосредствено между автобусната спирка и местния ресторант “Черногорец”. На нея са изобразени снимки от туристически маршрут, който беше обособен съвсем наскоро и разкрива живописни гледки към околията. Прочетете и вижте още в публикацията: Туристически маршрут от Ноевци до Църногорския манастир разкрива приказни гледки и мистични места – СНИМКИ.

Информационната табела е с две страни, които имат възможност да се въртят. От едната страна са изложени снимки от туристическия маршрут по време на есенно-зимните месеци, а от другата ще се поставят фотографии от пролетно-летните месеци. Изработена е от местния дърводелец Камен, а металният покрив пък е дело на друг майстор от Ноевци, който се казва Румен.

Маршрутът събира положителни отзиви, въпреки че е необичаен. “Надяваме се да дойдат много хора. Вече чувам отзиви от хора, на които има харесва маршрутът. Харесва им на хората и споделят, че е ново, непознато и изненадващо за този край.”, сподели кметът на Ноевци Асен Асенов. По туристическия маршрут предстои да бъде изграден още един навес, който ще бъде неговото начало.

Пътят до манастира е приспособен за туристи със средства, които са осигурени чрез дарение от “Асарел-Инвестмънт” ЕАД по договора за сътрудничество с Община Брезник за 2019 година.

Виж също...

Loading...