Пиянското сбиване в село Слаковци завърши с година и половина затвор за нападателя и общо разстройство на здравето за пострадалия

Една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на обвинен от Районна прокуратура-Перник за извършено от него престъпление по член 128, алинея 2, пр. 9, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Подсъдимият е на 41 години и е многократно осъждан. Работел като кравар в брезнишкото село Слаковци, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 1 юни 2019 година в селото се провеждал събор, като през деня обвиняемият консумирал алкохол заедно с близки и приятели. Около 23 часа отишли в дома му, където продължили да пият. Не след дълго към тях се присъединила компания мъже, сред които бил и пострадалият. Още с влизането в къщата започнали пререкания с обвиняемия, които прераснали в сбиване. Обвиняемият взел от масата нож и опитал да нанесе удар на единия от мъжете, но не успял. В следващия момент пробол с ножа пострадалия в областта на гърдите, в резултат на което той паднал на пода облян в кръв. Веднага бил подаден сигнал в полицията и в “Спешна помощ”. Пострадалият би откаран в столична болница, където му била извършена животоспасяваща операция.

От извършената по време на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият е получил травматични увреждания – прободно-порезно нараняване в областта на гръдния кош, проникващо в гръдната и коремна кухини, с нараняване на диафрагмата, черния дроб и капсулата на слезката и настъпил хеморагичен шок. При неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ несъмнено е щял да настъпи смъртоносен резултат. Причинената на пострадалия тежка телесна повреда довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което съдът е одобрил. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Виж също...

Loading...