Брезнишката гимназия отбелязва юбилей и патронен празник със спектакъла “75 години следовници на Апостола”

Средно училище “Васил Левски” в град Брезник ще отбележи своя 75-годишен юбилей и патронен празник със спектакъл в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Двойният празник ще бъде съпътстван от множество събития, които ще започнат в началото на следващата седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Сред съпътстващите събития са лъвски скок, който ще бъде направен от ученици в различните етапи на обучение. По проект се изработват специални значки за ученици, които ще вземат участие в шествие на 19 февруари. Празничният дух се усеща и от фасадата на сградата на училището, където е поставен транспарант с надпис “75 години Брезнишка гимназия” и лика на Васил Левски. Голям афиш пък ще рекламира предстоящите юбилей и патронен празник.

На 18 февруари в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” ще бъде прожектиран филм за 75-годишнината на училището. Той се подготвя от ученици от клуба “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова.

За 19 февруари е предвидено шествие от двора на учебното заведение, което ще премине по главните улици на града и ще завърши при паметника на Васил Левски в градинката до централния градски площад. Там ученици ще направят почетен караул, след което ще бъдат поднесени цветя от класовете и класните ръководители.

След отдаването на почит на паметника на Васил Левски, програмата ще продължи с нестандартна изложба и спектакъл в читалището на Брезник. Изложбата ще бъде показана във фоайето на читалището чрез мултимедиен начин и ще представи миналото и настоящето на брезнишката гимназия. Спектакълът, който ще започне в 17:30 часа в големия салон, ще е под надслов “75 години следовници на Апостола”. Участие в него ще вземат ученици с помощта на свои преподаватели. Входът за спектакъла ще е свободен.

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...