Брезник получава 50 000 лева и 500 работни часа дарение от мината

Годишният договор за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и Община Брезник е бил подписан на 13 февруари 2020 година, съобщиха за читателите на Zapadno.com от компанията. Управителят на нейното дъщерно дружество – „Трейс Рисорсиз“ ЕООД, и кметът на общината са сключили за четвърти пореден път договора, с който Брезник получава 50 000 лева.

По-различно в договора тази година е, че освен традиционното дарение мината ще подкрепи развитието на Община Брезник и с нефинансови средства. Екипът на компанията ще посвети 500 работни часа, за да помогне на Брезник да реализира приоритети, посочени от местната администрация.

Коментарът на кмета на общината Васил Узунов след подписването на документа гласи: „Имаме късмета в нашата община много хора и много бизнеси да ни помагат. Но жестът на фирмата с най-висок експертен потенциал и с най-голям брой служители несъмнено ще е много полезен. Предстои да изготвим конкретен план за съвместните ни действия.“

Инженер Атанас Тасмов – управител на „Трейс Рисорсиз“ уточнява: „Да помагаме не е нещо ново за нас. Ще продължим да се отзоваваме, когато възникне нужда. Част от нашите ценности е да поощряваме служителите си лично да бъдат активно ангажирани с каузата да се подкрепя местната общност. Затова освен да участваме в отделни доброволни акции, се ангажираме да планираме заедно с Общината как наши специалисти и работници могат да съдействат за постигане на по-дългосрочни цели в развитието на Брезник.“

През 2019 година със средствата от дарението бяха реализирани 13 проекта и още две допълнителни инициативи. Във фокуса на дарението бяха идеите, които се реализират в селата на общината, но се запазиха и обичайните приоритети: култура и самодейност, образование и младежки дейности, спорт и туризъм, инфраструктура. Бяха подкрепени ремонти и подобрения в читалища, дейности по съхраняване на местни църкви, инициативи, свързани с деца и други.

През настоящата година целта и направленията за подкрепа се запазват. Половината от общата дарена сума ще бъде насочена към значим инфраструктурен обект, определен от Община Брезник. С останалите средства ще бъдат финансирани идеи на местната общност, за които ще се кандидатства на проектен принцип.

Виж също...

Loading...